Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Детски пъзели и мозайки

Филтриране по

Марка

Марка

Възрастова група

Възрастова група

Пол

Пол

Герои

Герои

Цена

Цена

  • 4,00 лв. - 274,00 лв.

Налични са 688 продукта.

Показани са 1-24 от общо 688 артикул(а)

Активни филтри

3D пъзел Educa - Хеликоптер - EDU19187 - изглед 1
Educa

3D пъзел Educa - Хеликоптер

Цена 41,90 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
Дървен пъзел Hape - Зоо - H1302 - изглед 1
Hape

Дървен пъзел Hape - Зоо

Цена 14,90 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
Детски пъзел Educa Динозаври - EDU18873 - изглед 1
Educa

Детски пъзел Educa Динозаври

Цена 21,90 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
Пъзел Educa MAX - Фермата, 28 части - EDU19955 - изглед 1
Educa

Пъзел Educa MAX - Фермата, 28 части

Цена 29,90 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими

Какво прави пъзелите една от любимите игри на малки и големи? А какви мозайки са подходящи за различните детски възрасти? 

Защо пъзелите са така популярни

Пъзелите са увлекателни както за децата, така и за техните родители, тъй като те провокират стремежа ни за постигане на завършена цялост. Освен това са полезна гимнастика за ума. Стимулират съобразителността, логиката, комбинативното мислене.

Учат ни и на търпение – няма как реденето да стане бързо, нужно е анализиране на ситуацията, методичност, а напредъкът е постепенен и бавен (особено в началото). Но това не води до напрежение, а напротив – процесът на подреждане сам по себе си е забавен и занимателен.

Детските пъзели и мозайки са и чудесно упражнение по сръчност. Малките пръстчета тренират фината моторика и прецизността на движенията.

Стимулират и детските естетически възприятия – мозайките са красиви и впечатляват със своята пъстрота и настроение.

Важен фактор е и удовлетворението, което постигаме след завършването на съответния пъзел. Това е чудесен начин за насърчаване на вярата на малчуганите в собствените им способности.

Какви детски игри и мозайки ще откриете

Преди да направите покупка, се уверете, че сте се запознали добре с видовете, за да направите правилния избор за своето дете:

  • Дървени с големи части – парчетата се поставят на точно указани места. Тези мозайки са за най-малките хлапета. Помагат им не само за подобряване на съобразителността и концентрацията, но също и за опознаването на света: как изглеждат различните животни, превозни средства, храни и други;
  • Вертикални пъзели – при тях кубчета или други геометрични елементи, се подреждат един върху друг (конструкцията може да е подсигурена от колчета) и така постепенно се оформя конкретна фигура. Те провокират детската фантазия и развиват пространственото мислене;
  • Кубчета с картинки – този тип детски мозайки са изключително интересни на хлапетата в предучилищна възраст. Обикновено с всяка от страните на кубчетата може да се подреди различна картина, което прави предизвикателството още по-голямо;
  • Образователни – някои от видовете пъзели предлагат интересен начин за научаване на цифрите и буквите, а други (например красивите 3D глобуси) помагат с познанията по география;
  • Креативни – заслужават специално внимание и цветните мозайки, при които могат да се подредят разнообразни форми и комбинации. При тях резултатът от реденето всеки път може да бъде различен.

Защо да изберем от Kidsfashion.bg

Когато търсите не само красиви и модерни, но и качествени детски играчки, каталогът на онлайн магазин Kidsfashion.bg е вашето място. Тук винаги ще откриете впечатляващи предложения. За момичета, за момчета и унисекс – нашите игри са забавни и занимателни. И винаги на достъпни цени.

Поръчайте от всяка точка на страната, а вашата заявка ще бъде обработена още на същия ден!

Виж още Скрий