Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Бебешки обувки

Бебешки обувки ✔️ За момичета и момчета ᐉ ТОП Цени — Kidsfashion.bg

Филтриране по

Марка

Марка

Възрастова група

Възрастова група

Пол

Пол

Категория

Категория

Сезон

Сезон

Размер

Размер

Цена

Цена

  • 13,00 лв. - 109,00 лв.

Налични са 98 продукта.

Показани са 1-24 от общо 98 артикул(а)

Активни филтри

Кога да изберем първия чифт бебешки обувки?

Прохождането е един от най-значимите етапи, които всяко мъниче достига,  и един от най-вълнуващите моменти за всички родители. Ако малкото ни е готово за своите първи крачки, трябва да знаем какво е важно и не трябва да пропускаме. 

Между първата и третата си година, бебетата растат с бързи темпове! Препоръчително е да измерваме краката им на всеки осем седмици, за да гарантираме, че обувките все още ще им позволят да растат правилно. 

Независимо дали се закопчават с връзки или велкро, бебешките чифтове трябва да са лесни за събуване и обуване, но не толкова, че да се разхлабят сами. Не на последно място, ако искаме прохождащите бебета да се движат с тях, трябва да са леки!

Бебетата имат нужда от първия си чифт, след като започнат да ходят, за да предпазят крачетата си. Преди това, докато са на няколко месеца, новородените се нуждаят от чорапи и буйки, които да държат топло на крачетата им през по-студените зимни и есенни месеци. 

Без значение дали са спортни или официални, необходимо е бебешките обувки да са удобни и трябва да са изработени от:

  • гъвкави неплъзгащи се подметки (за да усещаме пръстите на малките през тях) - които можем лесно да огънем до около 40 градуса;
  • дишащи материали - дори бебетата, които все още не ходят, мърдат и движат своите пръстчета. Обувките за прохождане трябва да предлагат и осигуряват здрава опора и да бъдат подплатени на петичката и около глезенчетата им, за да се намали  триенето на нежната им кожа. 

Малките момчета и момичета обичат да обуват и събуват постоянно своите обувки. Трябва да сме сигурни и да се уверим, че пасват и са плътно прилепнали, без да оставят следи, когато ги премахнем. Ключът към „правилния“ чифт, е да да се приспособяват към бебешкото стъпало. Никой не обича да носи тесни обувки, това важи и за бебетата. Често, опитите да обуем най-малките, са истинско предизвикателство. Това, определено не е така с ортопедичните моделите от каталога на онлайн магазин Kidsfashion.bg. Почти всички чифтове са с мемори пяна, така че малките ни дори няма да забележат, че ги има.

Колекциите на световните ни марки предлагат летни сандали и пролетни обувчици, които са както стилни, така и удобни, позволявайки на бебчетата да тичат и играят навсякъде, където ги отведе хубавото време. 

Baby размери

Въпреки, че можем да се доберем лесно до бебешките крачета, вероятността да ги измерим с точност, особено когато ритат и свиват пръстите си, е не много висока. Освен това, е важно да измерваме стъпалото, докато детето стои в изправено положение, тъй като стъпалата имат малко по-различен размер, когато са в отпуснато състояние. 

Не трябва да забравяме да мерим и двата крака! Нормално е, единият да е по-голям от другия и да пазаруваме, спрямо неговия размер. 

Когато инвестираме в точния чифт бебешки обувки, малките ни са свободни да опознават света, обути в комфорт и безопасност. И нека не забравяме, че това им позволява и помага да развият естествено здрави крачета. 

Виж още Скрий