Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

7 причини да заведете децата си на море това лято

- Категории Майчинство , НовиниЛятото е сезонът на дългите семейни почивки и времето, прекарано на слънце с близките. Споделените мигове с любимите ни хора са изключително важни както за нас, така и за най-малките членове на семейството. Децата очакват с нетърпение всеки миг, прекаран в забавления с родителите си. Планирането на морска почивка може да Ви звучи като истинско предизвикателство, но ползите от нея са големи. 

За нас, щастието на най-малките е на първо място, ето защо екипът ни подготви за вас 7 причини защо да заведете децата си на море това лято.

Морето стимулира откривателския дух на децата

Всяко ново място, на което заведете децата си, е нов свят за изследване и морето не прави изключение. Както знаете, децата учат най-добре чрез сетивата си, а на плажа те ще имат възможността да се запознаят с много непознати неща – чрез докосване, те ще се научат да разпознават мокрия и сух пясък, скалите, мидите и водата. 

Звукът на вълните успива децата


Според изследвания, монотонният звук на вълните и морето е познат на децата и им напомня на звуците от утробата на майкaта. Затова и малчуганите спят така спокойно на плажа. Разбира се, не можем да не споменем и постоянните морски игри, които допълнително ги уморяват.

Морето учи децата да обичат природата


Раци, миди, раковини, водорасли и рибки – с колко много създания се запознават децата само на плажа! Любовта към природата се заражда у нас още от ранна детска възраст, затова не трябва да лишаваме малчуганите от достъпа им до чудесата, които им предоставя околната среда. 

Ползи за детското здраве от чистия въздух и солената вода 


Тази причина е може би най-популярната и със сигурност неведнъж сте чували колко много са ползите от чистия въздух и солената вода за възрастните и децата. Научно доказано е, че морският въздух е полезен за здравето, тъй като съдържа важни минерални соли като натриев хлорид, магнезий и йод, които освен всичко, прочистват дихателните пътища и ги правят по-устойчиви при настинка и кашлица. Йодът е важен за подрастващите и по друга причина – той спомага за правилното функциониране на щитовидната жлеза. 

Морската вода съдържа минерални соли като мед, натрий и сяра и притежава антибактериални свойства, които помагат в лечението на атопичен дерматит.

Ползи за детското здраве от слънчевите бани

Слънцето носи огромни ползи за детското здраве. На първо място то набавя достатъчно количество от така нужния витамин D и помага за развитието на костите. Излагането на слънце подобрява настроението и регулира добрия сън. Най-важното условие преди да изложите детето на слънце обаче е да вземете необходимите предпазни мерки - слънцезащитен крем и шапка!

На плажа винаги има интересни занимания за децата

Къпане в морето, игра в пясъка и строежи на замъци – това са само малка част от заниманията, които децата ви ще преживеят, ако ги заведете на плаж. Това ще ви осигури и повече време за почивка и презареждане. 

Комуникацията и сформирането на нови приятелства 

На морето децата имат възможността да се срещат и сприятеляват с много нови деца. Такъв опит им помага да обогатят личността си и начините, по които се справят с различни ситуации.

Свързани статии