Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Идеи за домашен Хелоуин с децата

- Категории Майчинство , Новини


Хелоуин не е просто ден, в който да облечем своите страшни костюми и да хапваме лакомства. Това е празник, пълен с фолклор и обичаи. 

Независимо дали сте фен на Хелоуин или децата ви просто искат да се облекат в костюми на любимите си герои, сме подготвили за вас няколко супер лесни и забавни идеи за уютна Halloween работилница у дома.

Време е за страшно забавление!

Рошава вещица

Имате ли хартиени торби и чинии, които все се чудите за какво да използвате? Сега е моментът, в който да ги оползоТВОРИТЕ! Създайте своята вещива с помощта на няколко цветни листа, ножичка и лепило... а защо не и куп рошави магьосници, които да участват в кукленото ви Хелоуин представление. 

Отпечатъци на чудовища

Децата ще харесат да им боядисате крачетата (гъделичка!). Необходими са само няколко прости стъпки, които ще направят този октомврийски уикенд още забавен. Независимо дали ще направоте малки вещици или полеми Франкенщайн чудовища, това е идеално занимание за деца от всички възрасти (а защо не и за родителите). 


Тиква - дъга

Кой каза, че декорациите за Хелоуин трябва да бъдат страшни? Тези дъгови тикви ще озарят всеки дом през хладната есенна вечер. Вашите деца ще бъдат изумени, наблюдавайки как техните пастели се топят в абстрактно произведение на изкуството. Уверете се, че използвате бели тикви, така че цветовете наистина да се откроят.

Хартиени паяци

Превърнете хартиените си чинии в тези цветни симпатични паячета! С боя, очички и брокат, всяко дете може да направи своя паяк уникален, като използва любимите си цветове и най-шантавите изражения на лицето, за които може да се сети – а защо не паяк с 10 очи? 

Скелети от отпечатъци на ръце

Хлапетата го обожават! Ще бъдат толкова развълнувани да трансформират своите отпечатъци в страховити скелетни ръце. Нуждаете се от черен кадастрон, бяла боя и клечки за уши... Направете това страшно забавление в годишна традиция и ще можете да видите колко са израснали тези малки ръчички!

Есенни листенца

Пресъздайте магията на есента, директно на вашите прозорци. Просто вземете няколко листа хартия, акварелни бои  и ножичка - децата ви ще се очудят колко лесно бялата хартия ще се превърне в абстрактен есенен шедьовър. 

Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим за Хелоуин забавления с децата у дома. Без значение коя е любимата част от Хелоуин, не забравяйте, че времето, прекарано заедно със семейството ви, е най-добрата част. Затова правете снимки, създавайте спомени и ги съхранявайте.

Знаете ли, че: 

Ще са ви необходими 44 часа вървене, за да изгорите количеството калории от лакомоства на Хелоуин? Смята се, че средно детето яде почти 7000 калории от бонбони на страшния празник. 

Весел Хелоуин!

Свързани статии