Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Как да се преборим с петната върху детските дрехи?

Независимо дали сте домакиня или бизнес дама, прането със сигурност присъства във вашия график, а ако сте майка, то е сред ежедневните ви дейности. Тази процедура не е просто слагане на  дрехите в пералнята и пускане. Тя изисква повече усърдие и  по-специални грижи към бебешките или детски дрехи, изцапани с всякакви петна. За голяма част от петната може само да гадаем от къде са се появили върху дрехите, но те са там и трябва да ги премахнем.

В тази статия ще ви запознаем с методите, които ще ви помогнат, за да се справите с три от най-често срещаните трудни за премахване петна.

Мазни петна

На първо място, това е отстраняването на мазни петна. Може би често ви се случва, докато обядвате или вечеряте да падне нещо мазно върху вашите дрехи или тези на детето. Знаете, че върху мазните петна веднага се поръсва сол. Да, но за съжаление това не премахва напълно петното. Правени са експерименти, доказващи, че петната от мазнина успешно се премахват с помощта на талк (да, бебешката пудра ще ви свърши работа!) или сода бикарбонат. За целта, трябва да нанесете с помощта на суха кърпа някои от тези продукти и хубаво да втриете върху петното. Оставете да подейства около 10-15 минути и след това поставете дрехите, заедно с препарат в пералнята. Бихте могли да използвате и други продукти от кухнята, като оцет или царевично нишесте.

Петна от кръв

Друго петно, което често се получава, е това от кръв – в игрите си малчуганите често падат и се нараняват. Кървавите петна не са приятни за отстраняване, всъщност никое петно не е, без значение  дали е от някоя малка рана или порязване. На първо място, ви препоръчваме да изперете дрехата на ръка със студена вода. След това, ако петното все още не е изчезнало, бихте могли да нанесете върху него смесица от амоняк и вода, като съотношението нека да бъде 50:50.

Петна от трева

За да премахнете петно от трева, друг много честно срещан проблем след игрите в парка, ви препоръчваме да го третирате със сок от лимон или оцет. В случай, че не сте се справили с проблема, нанесете спирт и изперете дрехата в гореща вода. Ако все пак и това не окаже въздействие върху петното, продължете с нанасяне на бакпулвер, като леко навлажните дрехата. Оставете да подейства за един-два часа и изперете отново.

Ако не сте се справили с проблема и петънцето е все още там, ви съветваме да използвате дрехата за други цели или да я рециклирате. 

Свързани статии