Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Кога да започнем с първите покупки за бебето?

Пазаруването за новия член на семейството е един от моментите, които всички бъдещи майки чакат с нетърпениe. Кога обаче е правилният момент, в който да започнете да пазарувате за новороденото? Тук ще ви представим няколко съвета, с които лесно ще решите кога да стартирате с бебешките покупки.

След  12-та гестационна седмица

Много жени предпочитат да изчакат докато успешно преминат през първия по-рисков триместър на бремеността и тогава да започнат с първите покупки за новия член на семейството. Този принцип важи с особена сила за по-суеверните жени. Ако решите да се придържате към този съвет, не се безпокойте – предстоят ви още 6 месеца, в които да закупите всичко, нужно за бебето. 

След разкриванe пола на бебето

Добра идея за начало на пазаруването за мъничето е след като разберете пола му. Това обикновено се случва около 12-та гестационна седмица и след това спокойно можете да се отдадете на разглеждането на артикули за момиченца или момченца.

Далеч от очите, далеч от ума

Ако сте нетърпеливи с покупките, но се притеснявате, че ако започнете да купувате от рано, бременността ще ви се стори прекалено дълга, то можете да помолите член на семейството или приятел да съхранява артикулите. Така няма да се изкушавате да разглеждате покупките всеки ден, но все пак ще сме отметнали част от дългия списък за новия член на семейството. Важно е единствено да се уверите, че знаете къде е всичко и точно какво вече сте закупили. 

Запаси от артикули от първа необходимост

Започнете да купувате неща, които няма да са ви в повече като мокри кърпички, памперси и тоалетни принадлежности. Така ще се чувствате подсигурени за идните месеци, а също така можете да се възползвате и от намаления. 

Не подценявайте помощта от приятелите и семейството

Когато започнете да пазарувате за вашето бебе, не забравяйте, че близките ще ви подарят голям брой неща (особено ако това е първото ви дете). Възползвайте се и от щедростта на приятели, които ще ви услужат с бебешки артикули, които временно да ползвате – предмети като бебешко гнездо, шезлонг и стерилизатор ще са ви нужни единствено, през първите месеци след раждането. 

Не купувайте и прекалено много дрехи от един размер – бебетата растат много бързо, а подаръците, които ще получите, ще допълнят нуждите на мъничето.

Свързани статии