Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Първите мигове заедно

- Категории Майчинство , Новини


Раждането на дете е много важен момент в живота на всеки родител и напълно ново изживяване. За успешното родителство няма писани правила – то изисква много търпение, много  любов и жертвоготовност.

Връзката между майката и бебето възниква още в периода на ранната бременност. По време на бременността  трябва да се подготвите за очакващото Ви майчинство и да придобиете някои познания. Раждането на детето би трябвало да представлява най – вълнуващото събитие в живота на всяка майка, но тази радост и щастие трябва да се споделят  с партньора – бащата на детето. Формирането на пълноценна родителска връзка с новороденото, майчинството и бащинството, е предпоставка за обезпечаване на добри условия за оптималното умствено и физическо развитие на бебето.

Трябва да знаете, че създадената през бременността тясна кръвна връзка между плода и майката действат успокояващо и стимулиращо  за развитието на бебето. Телесната топлина на майката, ударите на сърцето й, първите капки от майчиното мляко  - коластрата – продължават взаимната любов между майката и бебето веднага след раждането. Спокойствието на майката и бебето, взаимното задоволство и присъствието на бащата намаляват всяка несигурност  и спомагат  за оформянето на собствени умения за успешно родителство.

Да бъдеш родител не е професия, а умение, придобито от самия живот, минавайки през изживяванията с всяко ново бебе. Не търсете инструкции, формули или  вълшебни рецепти. Следвайте своя инстинкт и професионалните медицински съвети. Участвайте активно и дайте част от себе си!

Свързани статии