Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Великденска декорация, която да направим с децата си

- Категории Майчинство , Новини

Това е времето от годината, когато зайчета, пилета и цветните яйца се появяват НАВСЯКЪДЕ! 

Този списък с прости великденски идеи за декорация за деца е абсолютно очарователен, забавен и лесен! Разбрахме, че можем да правим зайчета и пилета от почти всичко! 

Хартиени ролки зайчета

Хартиени ролки пилета

Започнете с изрязване на малък клюн. Сгънете малко парче оранжева хартия или картон наполовина, след което изрежете триъгълник върху гънката. Когато го отворите, той ще бъде с малка диамантена форма.

Нарежете парче жълт картон. След това, прикрепете веселите очи и човката към средата на хартията. Нарисувайте няколко сладки, малки розови бузи до клюна с розов молив.

Използвайте перфоратор с една дупка, за да направите малки дупки отстрани на ролката хартия. Направете ги така, че да са точно една срещу друга, приблизително в средата на хартиената ролка.

Вземете декоративната тел с плюш и я плъзнете през отворите в хартиената ролка. Огънете телта в малки форми на крила и пъхнете края обратно в отвора.

След това сгънете всяка страна във форма „М“. Използвайте пръстите си, за да стиснете здраво краката на пилето, за да направите две малки „пръстчета“ на всеки крак. След това изрежете още едно парче и го сгънете наполовина. Прикрепете го към горната част на ролката с хартия.

Обичаме колко ярки и щастливи изглеждат тези пилета от хартиени ролки!

Peek-a-boo Яйца

Зайчета за дрехи

Ето списък на това, което ще ви трябва:

Щипки за дрехи

Бяло лепило

Бяла акрилна боя

Розов перманентен маркер

Черен маркер

Малки мъниста за носа

Цветен коноп

Започнете с премахването на малката метална пружинка от щипките. След това добавете няколко капки лепило върху дървените части на щипката, които се допират една до друга. След това стиснете двете парчета заедно, като изтриете всяко лепило, което може да е излязло отстрани. Оставете ги да изсъхнат, преди да ги боядисате.

Боядисвайте всички страни на щипките с бяла боя. Четката не винаги успява да влезе съвсем в тези малки дупчици, затова може да натопите клечка за зъби в боята и я използвах за боядисване на малките кътчета на щипката. Слоя на боята зависи от вида боя, който използвате. Ние използваме акрилна, в този случай. Изчакайте боята да изсъхне напълно (около 2 часа).

След това използвайте розов перманентен маркер, за да нарисувате уши и малки розови бузи върху щипката за дрехи. Преди да нарисувате лицето с маркер, препоръчваме да добавите супер тънък слой лепило върху боята и маркера. Просто го разстилете с пръст. Не е необходимо на 100%, но след като лепилото изсъхне, маркерът пише много по-добре върху боядисаната повърхност и мастилото е по-малко вероятно да се размаже или разтече.

Но, слоят лепило трябва да е наистина тънък. След това, използвайте черният маркер, за да създадете вашето зайче! Добавете малки точки с мигли за очите и мустаци върху розовите бузи. След това нарисувайте и малки лапи и пръсти.

Уверете се, че сте наистина внимателни, за да не размажете мокрото мастило. След като мастилото изсъхне напълно, изрежете парче от цветния коноп/прежда.  Завържете панделката, оформете и подрежете краищата.

Сега идва ред и на малките пластмасови мъниста, които да използвате за носа. 

Пролетни "чикси" яйца

Тези супер сладки пиленца от картонени яйца са идеалният детски "занаят" за пролетта. Вземете няколко картонени кори яйца, боя и още няколко занаятчийски принадлежности, за да направите тези пролетни пилета! Това е толкова забавен проект, който да направите за Великден.

Ето списък на това, което ще ви трябва:

картонени кори от яйца

акрилна боя и четка

лепило, ножици, маркер

картон за клюн и перце

Отрежете двата крайника на едно "гнездо" от яйчената кора. Залепете двете парчета заедно. Боядисвайте и оставете да изсъхне. Добавете клюн и две очички.

И това е! С толкова малко усилия, това е чудесна празнична декорация (дори и в последния момент). 

Мини "стик" пилета 

Направете няколко очарователни миниатюрни пиленца от пръчки - с вашите деца! Това е лесен "занаят" и е забавно за Великденското време!

Необходими материали:

5 дървени пръчки за сладолед

Оранжева и жълта хартия

Картон

Ножици / Лепило

Мърдащи очички

Жълта боя

Започнете с залепване на 5 мини пръчки от ескимо върху парче картон. След като изсъхне, накарайте децата да го боядисват в жълто. Изрежете няколко крачета, човки и крила от картона.

Когато жълтата боя изсъхне, залепете всички парчета!

Свързани статии