Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Забавления с деца у дома

- Категории Майчинство , Новини

Времето, прекарано у дома може да е интересно, добре организирано и весело за децата.
Ето и няколко забавни предложения:

Рисуване

Дайте възможност на детето да цапа с пръстчета, топвайки ги във водни боички или акварел. 

Криеница с плюшена играчка или кукла

Взимате играчката и всеки се редува да я скрие някъде, а останалите имат определено време да я открият.

Къмпинг у дома 

Ако нямате на разположение детска палатка, можете да използвате одеяло и няколко стола, за да създадете малко и уютно пространство за игра. Сложете килимче и няколко възглавнички и оставете детското въображение да се изяви.

Готвене

Децата обичата да готвят, а най-много обичат да се цапат, докато го правят. Оставете ги сами да замесят тестото и да оформят разни фигурки.

Можеш ли да уцелиш?

Изрежете средната част на хартиени чинийки, останали след детския рожден ден и ги оцветете в различни ярки цветове. Закрепете ролка от домакинска хартия върху друга чинийка или друга плоскост, и може да започвате играта.

Домашен театър 

В това забавление всеки от семейството може да си измисли роля. Изберете някоя позната и лесна за запомняне приказка. Подходящи могат да бъдат: „Работна Мецана”, „Житената питка”, „Дядовата ръкавичка” и други. Направете си декори, костюми, репетирайте, а накрая поканете баби и дядовци на представление.

Домашен концерт

Ако детето обича да пее или рецетира, направете си концерт.

Домашен баскетбол

Всичко, което ви трябва е топка и кофа, в която топката може да влезе.

Детска градина

Сложете голямо одеяло на дивана и щом някой каже „детска градина”, всеки трябва да се мушне под одеялото. Последният останал изън леглото, губи.

Игра с поничка

За тази игра ще ви трябва поничка, направена от картон. Изрежете колкото може по-голям кръг от картона, а след това изрежете и още една кръгла дупка по средата. Може да я оцветите в какъвто цвят пожелаете. Ще ви трябват и куп моливи, химикали,четки за рисуване и всякакви други предмети с подобна форма, които ви се намират и трудно да се съберат в дупката на картонената поничка. След това ги сложете така, че да излизат от двете страни и се опитайте да закрепите всичко върху масата като фалшивата поничка да виси във въздуха, крепена от моливите, химикалите и останалите предмети с подобна форма. Целта на играта е да извадите колкото се може повече предмети от поничката, без тя да падне на земята.

Свързани статии