Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Занимания за децата, които ще им помогнат да се учат, докато играят

- Категории Майчинство , Новини

Играта е един от най-важните начини, чрез които децата се учат и развиват чувство за обич, щастие, изграждане на доверие, концентрация, езикова култура, физически и социални умения,  както и грижа към околната среда.

Чрез игрите може лесно и приятно да поставите основите на тези качества и да помогнете на вашето дете да придобие важни умения. 

Музика, танци и пеене

Пеенето и музиката значително помагат за развитието на езика и формират основата на уменията за грамотност. В песните може да има азбука или цифри, които ще дадат знания за броене на вашето дете. Освен това, децата започват да развиват ритъм, като същевременно усъвършенстват уменията си за слушане. Танците помагат на детето да развие сила и гъвкавост и разбира се, координация.

Време за готвене

Готвенето, сервирането и пазаруването са чудесна екипна работа с децата, която може да правите наистина или да превърнете в страхотен сценарий за игра. Самото готвене съчетава елементи на сензорна игра и развива фината моторика, помага на малките да познават и разпознават храните, предава им усещане за домашна безопасност, както и за уважение. Сервирането и пазаруването учи децата на основни социални взаимодействие и как да бъдете внимателни към другите.

Игра с пясък

Играта с пясък е от полза за децата по толкова много начини, че трябва да бъде редовна дейност в живота им. Всички деца обичат да играят с пясък – през лятото на плажа или в пясъчника в парка. Загребването, копаенето, изливането и пресяването помагат за физическото развитие и учи децата как работят нещата, като същевременно изграждат мускулите и координацията им. Когато играете заедно укрепвате социални им умения.

Рисуване

Когато оставим на децата да се развихрят с бои и инструменти за рисуване, им помагаме да стимулират развитието на паметта и вниманието си. По този начин те тренират въображението и изживяват своя свят, като изграждат и чувство за себеизразяване, като същевременно развиват и умения за предварително писане. Освен това, е лесен начин да научите децата на цветовете и тяхното смесване.

Картонена кутия 

Да, наистина! Скромната картонена кутия е една от най-невероятните покани за игра. Осигурете на децата си парчета плат, възглавници и моливи и вижте как изследват своя свят, започват да работят с въображението си, да преследват резултати и да мислят като инженер, дали да направят къща, кола или дом за домашния любимец.

ДЪРВЕНИ ИГРАЧКИ

3D Пъзел - горски животни - 3551 - изглед 1 3D Пъзел - горски животни - 3551 - изглед 2
Classic World

3D Пъзел - горски животни

Редовна цена 21,90 лв. -20% Цена 17,52 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
  • -20%
Азбучно сметало - дървена играчка за деца - 3539 - изглед 1 Азбучно сметало - дървена... - 3539 - изглед 2
Classic World

Азбучно сметало - дървена...

Редовна цена 38,90 лв. -20% Цена 31,12 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
  • -20%
Балансиращо колело - Червено - 4603 - изглед 1 Балансиращо колело - Червено - 4603 - изглед 2
Classic World

Балансиращо колело - Червено

Редовна цена 114,90 лв. -20% Цена 91,92 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
  • -20%
Бебешка играчка - куче - 3062 - изглед 1
Classic World

Бебешка играчка - куче

Редовна цена 10,90 лв. -20% Цена 8,72 лв.
favorite_border Добави към любими favorite Премахни от любими
  • -20%

Свързани статии