Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Защо трябва да добавим ЕКО дрехи към детския гардероб?

- Категории Детска мода , Новини

Когато чуете думите „еко“ или „био“, вероятно в главата ви изниква образ на плод или зеленчук. Това е нормално, защото масово хората свързват тези понятия единствено с храна. Истината обаче е, че има и такива материи, от които се изработват детски дрехи... които, според над, трябва задължително да присъстват в гардероба на вашето дете. Детските еко дрехи се грижат за кожата на бебето или малкото дете. Нека разберем малко повече за тях...

Вероятно вашият или гардеробът на детето е пълен предимно с памучни дрехи. Именно памукът е материята, която би могла да има най-високи нива на токсичност, поради многократната обработка, освен, ако не е органичен... или иначе казано – еко памук.

Органичните детски дрехи са изработени с естествен био памук. Брандове като Mayoral, Boboli и Organic kid създават "здравословни" за детската кожа продукти. Ако по тях има и други елементи, те също ще са от материи, които не съдържат никакви вредни вещества. Тези дрехи получават сертификат от международната организация за органично серифициране. Щом видите такъв, може спокойно да облечете дрешките на своето дете, без да се тревожите, че може да получи алергична реакция или кожен проблем, заради вредни химикали от материите.

Дрехите от натурален памук нямат никакви вредни елементи. Те са изключително нежни и меки, и най-вече – създадени с грижа към природата и към децата.

Хубаво е да се погрижите за гардероба на детето си още днес. Да разчистите излишните дрехи и онези от неорганични материи, да обновите рафтовете с дрехи от истински материи, които няма да навредят на малчугана ви по никакъв начин. Бъдете нащрек, защото вредните химикали от дрехи проникват директно в кожата и могат да предизвикат дразнене под различна форма, което няма да е приятно нито за вас, нито за детето.

Ако сте срещали, но и подминавали дрехи от естествени продукти, поради тяхната по-висока цена, направили сте грешка, защото тя гарантира качеството им. Естествените материали, освен памука, са лен, коприна, вълна. Те имат нужда от различни условия на живот и развитие, за да се съберат и преработят, превръщайки се в дрехи. Изискват време и усилия, не бързо смесване на няколко вида химикали.

Любопитно: Египет е първата държава, специализирала се в произвеждането на натурален памук. Цените на внос не са ниски, за производство – също.

Купувайки детски дрехи от еко продукти, знаете, че осигуряване на детето си качество, спокойствие и удобство, за което мечтае всеки родител.

Свързани статии