Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

10 лесни начина на направим Коледа вълшебна за децата

- Категории Майчинство , Новини

Създайте моменти на радост и щастие за най-малките у дома. Детските спомени от празниците могат да продължат цял живот. Като родители, искамe да направим всичко възможно, за да направим това време на годината вълшебно и запомнящо се за нашите деца. Големи събития като украсяването вкъщи и отварянето на подаръците са традиции, които всички очакваме с нетърпение. 

Но има много начини, големи и малки, с които да донесем специални моменти на чудо и радост в сезона. Ето 10 начина да направим тазгодишния празник такъв, какъвто децата никога няма да забравят.

1. Създайте книжен адвент календар

Адвентният календар е чудесен начин да помогнем да хлапетата да управляват вълнението си в обратното броене до Коледа. Но вместо типичен адвент календар, пълен с бонбони, им осигурете подарък, който да четат. Изберете и увийте книги, чийто брой остават до празника и всяка вечер през декември разгръщайте една по една, като я четете заедно. По този начин ще съчетаете приказката за лягане с нова празнична традиция. Може да превърнете този момент в нова традиция за семейно четене и отброяване на празника, което децата ви със сигурност ще очакват с нетърпение всяка година. 

2. Напишете вдъхновяващо писмо до Дядо Коледа

Изготвяне на списък с желания за добрия старец е чудесен начин децата да упражнят уменията си за писане, като същевременно ни предоставят малко помощ в „отдела на елфите“, за да знаем какво да сложим под елхата. Вземете блестящ химикал и може би няколко специални стикера и се захващайте за работа. 

3. Храна за елени

Благодарение на млякото и бисквитите, които подготвяме в всяка вечер преди празника, Дядо Коледа никога не огладнява в празничната нощ. Но какво да кажем за Рудолф и останалите трудолюбиви северни елени? Децата могат да се уверят, че всички от екипа на Дядо коледа ще получат нещо вкусно за хапване. 

4. Изберете своя собствена коледна песен

Пеенето на коледни песни е задължително за всеки празничен контролен списък. Направете го още по-добре, като изберете оригинална коледна песен, която семейството да пее заедно. Помогнете на децата да запомнят любимите си части от песента и измислете нови стихове и рими, подходящи за вашето семейство, с което да разширите историята на музиката. Дайте разрешение на хлапетата да лудеят и пеят песента в различни ритми и стилове. Харесва ли ви това, което измислихте? Направете видеоклип на вашата персонализирана кавър версия, която да си пускате години напред. 

5. Следите на Дядо Коледа

Мъниците, които се опитват да стоят до късно с надеждата да зърната белобрадия старец, ще се зарадват да видят, че той е оставил своите следи. За да помогнете на Дядо Коледа да остави своите отпечатъци, поставете ботуша на таткото на пода, поръсете малко сода или сол, за да създадете контур, който да изглежда като сняг. Направете пътека от вратата до елхата, за да могат децата да видят колко зает е бил Дядо Коледа снощи. Не се притеснявайте, следите ще изпрахосмучите мигновено, с допълнителен бонус – освежаване на килима. 

6. Изградете писта за Дядо Коледа

Уверете се, че Дядо Коледа няма да пропусне дома ви, като създадете персонализирани знаци за шейната му. Малките декорации на прозорците работят страхотно. Опитвайте низ от цветна коледна светлина, която да му помогне и навигира. 

7. Допълнителна специална филмова вечер

Студените зимни нощи са идеални за четене и гледане на празнични филми, така че защо да не направим и двете? Облечете най-уютните си пижами и прочетете празничната класика как Гринч открадна Коледа, например, след което гледайте филма, вдъхновен от книгата. Говорете за любимите си части и следете дали децата ще забележат някакви разлики между книгата и филмовата версия. 

8. Светлини в квартала

Налейте си чаша топло мляко и скочете в колата за вечерно шофиране из квартала, за да се полюбувате на всички мигащи светлини по прозорците на съседите си. Гласувайте, за да видите дали семейството ви може да реши ясен победител и ако се чувствате много празнично, занесете кутия със сладки или малък подарък, за да наградите собствениците на най-добрата декорация в квартала. Има ли значение дали ги познавате?

9. Сняг на закрито

Независимо дали живеете в населено място, в което бялата Коледа не се случва често, или децата не са склонни да се събират, за да излязат на студа, може да внесете снежно забавление вътре у дома. Направете си изкуствен сняг, като смесите няколко чаши сода за хляб и половин чаша бял балсам за коса*. Това е страхотно занимание, което да правите заедно, особено ако имате по-малки деца, които все още се нуждаят от надзор. Искате ли да построите снежен човек, без да ви изстиват ръцете? Да, моля! 

10. Как да си направим домашен изкуствен сняг?

Буквално от две съставки: чаша сода за хляб и БЯЛ балсам за коса. Наблягаме на бялото, защото повечето продукти за коса имат жълт оттенък, а никой не обича жълт сняг! Любимото ни нещо от тази рецепта за сняг е как прави ръцете ни толкова меки и ги кара да миришат добре! Наистина е трудно да устоиш да се присъединиш към децата, докато играят с него. Наистина е лесно да се оформят различни снежни форми. „Направи си сам сняг“ е идеален за онези зимни дни, когато е твърде студено, за да излезеш навън или все още няма сняг в твоя град.

Свързани статии