Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

3 съвета за обличане на децата през есента

След слънчевото лято ни се струва почти нереално, че есента най-сетне е тук! По-хладните и есенни дни, придружени с по-ниски температури и чести дъждове, гарантират един абсолютен неизбежен феномен за всички майки – мръсните и мокри деца. Всеки родител знае, че децата не могат да устоят на желанието да скочат в локва, докато минават, без значение каква е крайната им дестинация, или колко е хубаво облеклото им. Намокрянето е непредотвратима част от сезона. Ние от Kidsfashion.bg знаем това и в тази статия ще ви представим 3 прости съвета, с които малчуганите ви да останат сухи и щастливи навън.

Инвестирайте в чифт гумени ботуши

Закупуването на чифт качествени гумени ботуши ще помогне за намаляване на риска от намокряне, и същевременно с това, ще позволи на детето уверено да играе и опознава заобикалящата го среда. Важно при избора е да определите точно размера на обувката – ако е малка, може да причини дискомфорт, болка и дори до образуване на мехури. Ако пък е твърде голяма, рискувате ботушите да се изхлузят и детето ви да стъпи босо в локвите. 

Винаги подготвяйте резервно облекло

През есента е от голямо значение да сте подготвени и винаги да имате опаковано резервно детско облекло при излизане, независимо дали става въпрос за посещение на детската градина или среща с приятели.  През този сезон с деца е много вероятно дори ако не играят навън, да бъдат намокрени от изненадващ дъжд, преминаващи автомобили или локви. Наличието на резервни дрехи ще помогне на малчугана да остане сух. Ако не разполагате с време да опаковате цял тоалет, можете да заложите единствено на чифт резервни чорапи – така ще си спестите много главоболия, които могат да причинят мокрите детски крачета.

Слоеве

Есента е сезон, който се слави със своята непридвидимост – в един момент може да грее слънце, а в следващия – да вали из ведро и да духне силен вятър. Не са редки и случаите, в които се нуждаем от зимното си палто. За да сте подготвени за всички капризи на времето, заложете на слоеве дрехи.  Облечете хлапето си с подплатени панталони, ватирана блузка и леко яке. Подсигурете му и шапка. По-лесно е да свалите слой дрехи, отколкото да добавите – все пак навън не винаги разполагаме с допълнително топло облекло.

Не забравяйте също, че есента е забавно време за децата и те винаги ще намерят начин да се намокрят и изцапат, колкото и да сте подготвени. Наслаждавайте се на моментите, прекарани заедно с малчуганите – така ще им осигурите скъпи спомени, към които да се връщат, когато са вече пораснали. 

Свързани статии