Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

4 съвета за закупуване на бебешки дрехи като подарък

Голяма част от бъдещите и настоящи майки познават много добре момента, в който още след като съобщят пола на бебчо, гардеробът му бързо се напълва с дрехи. Въпреки че, много от дрехите са сладки, те не получават възможност да бъдат носени. А момента, в който започнем търсенето на подарък, осъзнаваме колко голям избор от марки, модели и платове има!  

4 съвета за закупуване на бебешки дрехи, които всъщност ще се носят.

Бъдете практични

Новороденото няма да носи ски костюм с очила или кожени обувки през първата фаза от живота си. Освен за снимки, огромното количество сладки и модерни тоалети за новородени наистина не са необходими. Всички знаем, че малките израстват много по-бързо, отколкото очакваме. 

Помислете за размерите, преди да купите!

Нека не нараняваме чувствата на мама, когато подаряваме нещо толкова сладко,за бебето, но за абсолютно грешния сезон. Какво ще рече това? Ако детето е родено през март, до края на декември ще стане на девет месеца, но това не означава, че трябва да получава коледни костюмчета и ботуши, за девет месечно бебе. Разбираемо е, че някой деца ще растат по-бързо, а други по-бавно, така че шестмесечно дете може да носи дрехи за деветмесечно, и обратно. Случва се. Тези неща са напълно непредвидими. Трябва да сме наясно със сезона и възрастта на бебчо, докато избираме подарък.

Заложете на качеството

Не е тайна, че всички бебета имат невероятно чувствителна кожа и всяко малко нещо може да я раздразни. Съветът тук е да се предържаме към 100% памук и натурални тъкани, които са комфортни и дишащи. До към трети–четвърти месец е препоръчително да се избират дрешки само от естествени материали.

Може и да не са дрехи

Факт е, че това противоречи на заглавието на публикацията, но освен дрехи, родителите наистина могат да използват функционални неща, като одеяло или така актуалните спални чували, шишета, продукти за баня и хигиена на новороденото, а защо не и някой уред, като стерилизатор и нагревател, които ще са в помощ на майката в първите месеци!

Да избереш подарък не винаги е лесна задача, а щом подаръкът е за новородено, умножаваме трудността по десет. Все пак, появата на бебе е един прекрасен и радостен момент. Когато наш близък приятел или роднина е на път да изживее тази радост, ние искаме да му подарим нещо, което наистина ще му хареса. 

И все пак, най-важното е подаръкът да е от сърце, поднесен с желание и позитивни мисли.

Свързани статии