Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

5 крафт Halloween идеи за деца

- Категории Майчинство , Новини

Тези творчески идеи за Хелоуин са страховити и забавни, така че бъдете сигурни, че ще станат хит за малките и домашната декорация през края на този октомври.

Този Хелоуин, събираме някои консумативи и се настаняваме у дома за приключенски ден с децата. Обещаваме, че тези интересни и „страшни“ крафт проекти НАПРАВИ СИ САМ ще ги забавляват с часове.

Джак-о-Фенер ябълка
(за начинаещи)

Винаги сме били почитатели на щамповането на ябълки и домашните фенери. За да направите свой собствен печат, започнете, като нарежете няколко ябълки наполовина. След като заприличат на мини тикви, просто ги потопете в оранжева боя и се заемете с щамповането! След като отпечатъците изсъхнат перфектно, продължете да добавяте всичките им характеристики. Нека започнем с очичките. 

Чудовище-пинята от тоалетна ролка
(за начинаещи)

Кой може да предположи, че най-сладките чудовища могат да бъдат създадени, с помощта на празна ролка от тоалетна хартия? Необходими умения за тази крафт задача: няма. Този проект е толкова лесен, че всяко хлапе ще успее да се справи с него. 

Стъпка 1: Залепете парче хартия в основата на ролката от тоалетна хартия и го фиксирайте с помощта на лепило. 

Стъпка 2: Съберете няколко мини играчки и лакомства, които малчуганът ви обожава, за да се съберат в нашата мини пинята. Не препълвайте прекалено плътно, защото така има риск наградите да не паднат лесно, когато дръпнете връвта. 

Стъпка 3: Покрийте другия край на ролката, както в стъпка 1, с една добавка – малък етикет, който децата да изтеглят, преди да освободят лакомствата. 

Стъпка 4: Увийте бялата хартия, която сте избрали за своята малка мумия около ролката, до пълното й покриване. Фиксирате с лепило. Избутайте малко в горната част, за да създадете малко пространство за очичките на чудовище. И, това е!

Хартиена тиква
(за напреднали)

Октомври е идеалният месец за занаяти от тиква!  Вдъхновени от тематиката на Хелоуин, извадихме оранжевата хартия, ножиците и перфоратора, и направихме тикви от хартиени ленти. Как?

1. Изтеглете от тук и разпечатайте шаблона за тиква от хартиени ленти. Може да го отпечатате на картончета от няколко нюанса оранжево и зелено, но можете също да ги разпечатате на бял картон и да мотивирате децата да ги оцветят с маркери, моливи или боички. 

2. След това, изрежете шаблоните. Използвахме 9 правоъгълни ленти, 2 лозички и 1 стъбло. Ако искате вашата тиква да е по-богата, просто използвайте повече хартиени елементи.

Идея: Ако детето ви е малко и в момента се учи да брои, може да напишите числата върху хартиените ленти, за да може малчуганът да ги подрежда по ред.

3. Следва пробиване на дупки в двата края на хартиените ленти с помощта на перфоратор. Трябва да се пробие по още 1 дупка в края на всяка лозичка и на тиквеното стъбло. 

4. Сгънете тиквеното стъбло така, че да изскочи от тиквата. Подредете деветте хартиени ленти и поставете 2 лозички върху оранжевите елементи, след това добавете стъблото на тиквата върху лозите. Закрепете крепежните елементи. 

5. Време е за навиване на лозичките. 

Призрачни гирлянди
(за начинаещи)

Обичаме, когато крафт идеите, които ви споделяме са толкова забавни и междувременно изненадващо простички за изпълнение. Ако имате няколко листа цветна хартия и ножица, няма какво да ви разколебае да си направите празнични Хелоуин гирлянди у дома. Сгънете хартията, изрежете желаната фигурка (прилеп, тиква, призрак и т.н.), след което се наслаждавайте на магията, докато отваряте целия гирлянд. 

Още един по-различен фенер
(за напреднали)

След като направихме своите мини Джак-о-фенери от щампи на ябълки, е време да се заемем с малко по-сериозна задачка - Джак-о-фенер охлюв. 

1. Първо трябва да направите черупката на охлюва. Направете го, като изрежете дъното на вашата хубава и кръгла тиква. Извадете всички семена и проверете дали е хубаво почистена. 

2. След това, изрежете спирала в горната част на тиквата. Уверете се, че не издълбавате твърде много, защото не искате да отслабите тиквата, или случайно да изрежете целия връх. 

3. Следва да изрежете дъното, за да я изравните така, че тиквата да може да стои застопорена отстрани като черупка на охлюв – без да се обърне. 

4. Сега можете да направите тялото на охлювчето. Това е просто тиква-цигулка с отрязано дъно, което е отрязано под ъгъл, така че главата на охлюва да бъде наклонен далеч от черупката. 

5. Добавете очичките, като пробиете малка дупка в пинг-понг топка с помощта на шиш. Когато ги вкарате, пъхнете другия край в тиквата си с орех, където очите трябва да бъдат позиционирани. За да добавите зеници, просто оцветете центъра на пинг-понг топката с перманентен маркер. 

6. И последната ви задачка, е да добавете свещи (за предпочитане електрически с батерии) в черупката на охлюва.

Свързани статии