Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

5 съвета за бащите: Как да създадем връзка с новороденото бебе

- Категории Майчинство , Новини

Не е тайна, че връзката между майката и бебето се създава още от мига, в който двете чертички са на лице, този факт обаче не трябва да тревожи бъдещите татковци. Все пак държите в прегръдките си чисто ново малко човече. Спокойно, връзката ще се развие съвсем скоро – това е нормално, при някой бащи контактът се получава още с първия поглед, а при някой това отнема малко повече време.

Съвет номер 1 – Допир с бебчо

Допирът с новородено - това е момент на истинско щастие, нежност и любов, както за вас, така и за най-малкия член на семейството. Доказано е, че този метод намалява нивата на стрес, освобождава хормона на любов и предава усещане за комфорт и сигурност. 

Така че, бъдещи или настоящи татковци - отпуснете се удобно на дивана, съблечете ризата си и вземете в прегръдките си своето бебе, покрийте се с меко и уютно одеяло и се насладете на този специален момент. Повярвайте, няма нищо по-хубаво от миризмата и допира на новородено.

Съвет номер 2 – Време е за песен

Не се срамувайте! Дори и да нямате гласови данни на певец, подходящ за Евровизия, пеенето е просто прекрасна възможност за осъществяването на връзката между баща и бебе. Още по-чудесно би било, да изберете вашата специална песен по време на бременността, и да я пеете на бебето. Така, когато то се появи на бял свят, ще усети успокоение, когато чуе вашата песен. 

Съвет номер 3 – Носенето на бебето

Носенето на бебето ви предлага чудесна възможност да се свържете. Повечето бебета обичат да бъдат носени и когато вие го правите, това е шанс за допълнително укрепване на връзката помежду ви. Пазарът предлага различни начини на носене (кенгуру, ергономична раница и др.), това улеснява излизането навън или вършене на други задачи, разбира се в границите на безопасното.

Съвет номер 4 – Четене на бебето 

Разбира се, че когато бебето е новородено не разбира нито дума, но въпреки това то е очаровано от гласа ви. Ще усетите този специален момент, когато сложите детето си близо до вас и започнете да четете ваша любима книга, списание или вестник, тогава за новороденото настъпва момент на безопасност и спокойствие.

Съвет номер 5 – Станете майстор на пелените

Поемането на някои отговорности към новороденото е чудесен начин да укрепите връзката си. Това ще изгради увереността у вас като страхотен баща и ще помогне на вашето бебе да се научи да разчита на вас. Смяната на пелени може да правите още от първите дни, като пеете песнички или откриете ваш начин, който ще засили връзката баща – новородено.

В заключение, ще ви посъветваме да не се тревожите! Връзката се случва естествено, въпреки че в началото може да се почувства непосилно, вие сте създадени да се свържете и естественият метод ще вземе надмощие. А може би, вече сте професионалист в правенето на смешни физиономии или кралят на разказите, в край на сметка с малко практика, ще придобието своята бащина увереност.

Свързани статии