Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Най-малките и органичният памук

Всеки знае, че бебешката кожа е много по – тънка и нежна от тази на възрастните, и точно поради тази причина, майките внимателно трябва да избират памучните дрешки, с които обличат своите деца. Ето защо, за нашия екип, специалната линия от бебешки дрехи от 100% органичен памук - Organic Kid, е от изключително значение.

Защо да изберете детски дрехи от органичен памук?

Съществуват много причини, според които памучните дрехи са предпочитани пред синтетичните. Основната причина е бързото абсорбиране на влагата и лесното й изпускане в атмосферата. 

Контролиране на влажността.

Органичният памук има свойството да абсорбира влагата, а това го прави  идеален за отделянето й от бебешката кожа. Експерти твърдят, че органичният памук може да абсорбира приблизително една пета от теглото си, преди да образува влага.

Комфорт през всички сезони.

Памукът се счита за тъкан, която е подходяща за всички сезони. Причината се крие в това, че памучните детски дрехи може да устоят на всякаква температура.

Памучното облекло притежава способността да задържа топлото през зимата и хладното през лятото. Тази способност е благодарение на метода на тъкане на памучната материя и нейното влияние върху условията, които среща, докато е върху бебешката кожа. Памукът задържа телесната температура и едновременно с това предпазва от вредните влияния на средата.

Детските дрехи от 100% органичен памук са хипоалергичени.

Памучната тъкан не предизвиква алергични реакции по кожата, ето защо и голяма част от дерматолозите я препоръчват. В състава й липсват вещества, които да дразнят кожата и затова медицинските изделия се изработват именно от тази тъкан. Точно и поради тази причина, памукът е предпочитана материя за изработката на бебешкото облекло.

Здравина на платовете от органичен памук.

Това е може би най-добрата причина, заради която си заслужава да се закупи  дреха от такава материя. Памукът притежава много висока здравина на опън, ако го съпоставим с останалите тъкани за изработка на дрехи. Освен това, памучният плат има способността да се разтяга, а също така и да става по-издръжлив, когато е влажен. Тези характеристики позволяват на детските дрехите, произведени от органичен памук, да издържат на често пране (разбира се температурата не трябва да бъде много висока), а едновременно с това, и да запазят формата си.

Органичният памук не е токсичен. 

При отглеждането на органичния памук не се използват пестициди, хербициди и химични торове. При обработката на детски дрехи от био памук се използват само растителни или минерални бои, които не съдържат тежки метали или петролни продукти.

Разгледайте специалната ни линия бебешки дрехи от 100% органичен памук още сега и се уверете в качеството им.  Вашето дете ще изглежда и ще се чувствате добре, докато ги носи.

 

Свързани статии