Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Как да свикнем детето си от кошара към легло?

- Категории Майчинство , Новини


Дали вашето малко дете показва признаци, че е прераснало и е време да преминете от кошара към легло? 

Преходът от бебешка кошара в детско легло е важен за безопасността на детето ви. Повечето деца са готови за преместване от 18-месечна възраст. Всяка промяна обаче може да наруши рутината на малкото дете. Изборът на подходящото легло за мъника ще направи прехода много по-лесен и по-малко стресиращ. Това ще помогне за рутината преди лягане и ще осигури всички да заспят спокойно. Можете да свикнете детето си с идеята, като ентусиазирано говорите за нея поне седмица предварително. 

Време ли е?

Всяко дете е различно. Някои деца преминават този процес в по-ранна детска възраст, а някои много по-късно. Експертите препоръчват първото легло на малко дете да бъде поставено там, където е било бебешкото креватче. Чувството за познатост от това, че сте в една и съща стая, на същото място, ще успокои подрастващото човече. За да бъде максимално познато, можете да използвате старите постелки и чаршафчета, докато мъника свикне с промяната. Инвестирайте в предпазител на леглото, защото малки деца често падат от него, когато за първи път започнат да спят на легло, различно от обезопасената и позната кошарка. 

Важно е да знаете как да направите тази промяна и да сте сигурни, че вашето дете се чувства сигурно и спокойно в новото си легълце. Препоръчваме ви да го направите по-рано, отколкото по-късно.

Говорете с него за неговата собствена зрялост и готовността да се премести в „голяма стая за големи деца“.

Включете хлапето в процеса.

Вземете го със себе си, когато избирате легло и вземете под внимание неговите предпочитания. Купуването на легло, което се харесва от вашето дете, автоматично ще го направи по-склонно да го използва (почти всяка нощ). Помислете за вариант, който включва тяхното име, тема, любим георий. Ако ги премествате в нова стая, нека ви помогнат да изберете тапет и герои, като заедно измислите темата на детската стая. Не забравяйте, че вкусовете на децата се променят, докато растат, така че имайте това предвид, ако преминават през „прищявка“, която подозирате, че няма да издържи дълго. Популярните тенденции и идеи за стаите за момчета включват автомобили, динозаври и космически кораби. В момента, момичетата обичат еднорози и пеперуди - и не е нужно да са розови! Тези тенденции могат да бъдат включени чрез цветове, тапети, плакати, спално бельо и възглавници. Направете първото изживяване в леглото повече от вълнуващо.

Ако детето ви има по-голям брат и сестра, може да помислите да инвестирате в двуетажно легло и да разпределите долната част на по-малкото дете. Изберете забавна и цветна нощна светлина. 

Избор на легло за по-малко дете.

Първото легло на детето може да добави зашеметяващ стил на стаята. Добре проектираните детски легла могат да разпалят въображението и да допълнят вашия интериорен дизайн. 

Преходното легло за по-малките дечица е идеално за мъници, които се движат в креватчето, но не са напълно готови за „голямото и легло“. То е по-нискоа от стандартното единично легло и се предлага с подвижни странични парапети. Това гарантира, че докато хлапето спи, можете да сте спокойни, че е в безопасност. Плюсът от това легло е, че то трае доста повече от годините на малкото дете.

Свързани статии