Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Най-добрите занимания за игра на открито

- Категории Майчинство , Новини

Топлите и дълги дни означават, че времето за игри на открито с малките, вече е тук. Външните занимания са чудесно място за игра на открито, но разбира се, когато добавим играчки, играта става още по-интересна, а и в повечето случай образователна. Не трябва да забравяме обаче, че всички игри на открито трябва да бъдат наблюдавани, за да гарантираме безопасността на малките. Ето и няколко интересни предложения за забавна игра на открито с малчуганите.

Пясъчник - класика за топло време!

Пясъчниците са чудесни за сензорното развитие. От докосване на пясъка за тактилна игра, до използване на вестибуларния усет за балансиране в него, детето ни получава пълноценно сензорно изживяване. Пясъчниците също са чудесен начин малките ни да развият своите фини двигателни умения, като го загребват и пресипват. В кръга на шегата, разбира се трябва да наблюдаваме малките ни да не използват усещането за вкус с хапки пясък!

Тебешири – лесен начин да направим писането и рисуването толкова забавни!

Тази фина двигателна дейност помага на децата, които тепърва започват да се учат как да пишат. С помощта на тебеширите, децата по забавен начин практикуват комуникационните си умения. Малките научават колко силно трябва да натискат, докато използват тебешира. Това също е страхотно сетивно упражнение..

Външна люлка

Без значение дали е в местния парк или във вашия заден двор, люлката е уникално сензорно изживяване за нашето мъниче! Докато се люлее, то се учи на баланс и осъзнаване на тялото, две важни сетива. Има дори някои социално-емоционални ползи от люлките, тъй като повтарящите се движения могат да бъдат успокояващи.

Играчки на колела

Когато децата пораснат и станат стабилни на краката си, те могат да открият приключенията на открито, използвайки превозно средство с колела! Това би включило тротинетки, триколки, велосипеди или коли за игра. Всичко това е добре за двигателната сила и насърчаване на вестибуларния (баланс) усет. Освен това, използването на играчка с колела изисква научаване на ново умение, запомняне как да го направим и решаване на проблеми, когато не работи, което е страхотно упражнение за изпълнителната функция.

Сапунени мехурчета

Това може да бъде забавен начин за подобряване на грубите и фините двигателни умения! Децата обикновено преследват мехурчета и използват ръцете си, за да държат пръчката и да създават повече мехурчета. Те също така помагат при умения за визуално проследяване и внимание. Може да се опитаме да насърчим децата да хващат, бутат или тъпчат мехурчетата.

Плажна топка - топките са леки и безопасни за хвърляне и игра с малките ни.

Те са чудесен начин за развиване на двигателни умения, чрез хвърляне, ритане, удряне и хващане. Плажните топки също са подходящи за осъзнаване на тялото, тъй като децата се научават да картографират тялото си в ума си, за да хванат или ритнат правилно.

Свързани статии