Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Направи си сам – идеи за Великден

- Категории Майчинство , Новини


Предстои един от най-хубавите празници – Великден! Празник, който ни кара да се усмихваме, заради емоцията, която ни носи – пролетно настроение, шарени яйца, цветя, семейство...

Разбира се, както за всеки празник, трябва да декорираме празнично у дома. А какво по-забавно от това, всички да се включим в изработването на украсата?! Ще ви споделим няколко много лесни идеи за великденско настроение у дома, с което да поканите пролетта вкъщи.

Като за начало, какво ви е необходимо?

Дете – помощник. 

Идея 1: Яйца мозайка

Сварете 8 бели яйца и след това ги разпределете на две половини. Първите 4 боядисайте в своя любим цвят, а от другите 4 изберете 2, които да натрошите и обелите от черупката. След това с парчетата от яйчната черупка започнете да украсявате вече боядисаните яйца, като залепяте парченцата с помощта на лепило. 

Съвет: Използвайте по-заоблените черупки за дъното, за да прилепнат по-добре.

Идея 2: Великденска украса с прежда

Направете си великденски яйца от прежда. Как? За целта ще са ви необходими лепило на водна основа. След като го разтворите, потопете конците прежда. Докато чакате да се накиснат, надуйте няколко малки балона. След това увийте преждата около балона и изчакайте търпеливо да изсъхне. Когато това стане, спукайте балона. Бум!

Идея 3: Великденска ваза

С помощта на няколко стъклени буркана, боя и цветна прежда може да си направите весели и ефектни вази, с които да украсите трапезата за Великден. 

Идея 4: Кутия за шоколадови лакомства

Великденският заек е един от символите на празника. А от какво има нужда един заек? - От морков. Направете си кутия за шоколадовите яйца и лакомства във формата на морков. За целта ви трябва оранжев картон, молив, линия и ножичка, с помощта на които да очертаете и да изрежете морковената кутия. Накрая добавете зелена панделка, прежда или картон, за да завършите своя морков.

Идея 5: Опашати зайчета

Продължаваме с Великденския заек. От бял картон изрежете шаблони във формата на зайче (не забравяйте ушите). От шарена прежда направете пипони за заешката опашка и залепете. Разпределете зайчетата по канап и декорирайте.

Забавлявайте се!

Свързани статии