Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Няколко начина да отпразнуваме Нова година с децата

- Категории Майчинство , Новини

Знаем, че не сме единствените развълнувани да се сбогуват с 2021 година. Изминалата година включваше година на промени и адаптации – дистанционно обучение, маски и дистанциране – но успяхме. Време е за усмивки! Ето и няколко идеи за празнуване на Нова година у дома, на която да се наслади цялото семейство. Защото предстои една по-добра година за всички нас.

Организирайте вкусна вечеря у дома

Извадете специалния порцелан, облечете любимите си празнични дрехи и направете изискана вечеря! Превърнете я в семеен момент, като осигурите работа на всеки член от семейството – от създаването на менюто до сервирането на масата и наливането на напитките. За допълнително забавление включете някои традиционни новогодишни ястия от целия свят. 

Семейно парти

Грабнете всички меки одеяла и възглавници в хола и направете лагер за през нощта. Изтеглете няколко филма, играйте настолни игри и дори оставете децата да избират какво да хапвате (обикновено това са забранени храни). Забавлявайте се и следете кой все още е буден в полунощ! 

Създайте списък за 2022 година

Къде бихте искали да отидете през 2022 година? Какви са плановете на семейството ви за годината? Проследявайте мечтите на семейството си със списък и химикал под ръка. Не забравяйте на следващата нова година да извадите този списък и да зачеркнете всичко, което сте направили от него. А за нещата, които все още стоят вътре... помислете дали да ги прехвърлите в следващия план-график. 

Традиции на други държави

Твърде малки ли са хлапетата ви, за да останат будни до полунощ? Изберете страна, в която полунощ вече е дошла! Настройте часовниците и добавете в менюто (точка 1) ястие от тази страна. Някои страни имат страхотни новогодишни обичаи и традиции, които да добавите към вашите собствени. Коя е страната която добавихте в списъка от точка 3?

Излезте навън

Вземете глътка чист въздух – ново начало за 2022 година. Прекарайте първите минути или часове на новата година известно време навън. Направете кратка зимна разходка в страната на чудесата, за да погледате новогодишните светлини на града. Походите в първите мигове на новата година се превръщат в традиция за много семейства. Всяко време, прекарано навън има огромни ползи за хлапетата, така че защо не започнете годината със свежо настроение?

Превърнете коледната елха в „дърво на желанията“

Прибирането на коледната украса не е сред любимите занимания на никой. Вместо да сваляте всички коледни декорации обаче, просто свалете играчките. Накарайте децата да запишат няколко листчета, които да закачат на дръвчето. Решения от сорта на как да се хранят по-здравословно, какво да похапват, как да получават добри оценки в училище, какво искат да им се случи през следващата година и т.н. Сега вашета коледна елха е „дърво на желанията“.

Прекарайте вечерта, правейки любими неща с любими хора

Прекарайте последния ден и нощ от годината, правейки любимите неща на семейството си! Яжте любими храни, носете любимите си пижами, четете любимите си книги и играйте любимите игри. Направете микс от любимите неща на всеки у дома, за да стане интересно и забавно за всички. 

Посетете виртуално онлайн новогодишно събитие

Много от любимите ни места по света са домакини на виртуални онлайн тържества през целия ден на 31 декември. Избрахте ли си дестинацията?

Погледнете назад, за да гледате напред

Преди часовникът да удари полунощ, прегледайте семейните си снимки и видеоклипове от 2021 година. Споделете и говорете за добрите и лошите моменти от изминалата година, но не забравяйте да се наслаждавате и на факта, че дори и по-лошите времена са ви научили на нещо. Сещате ли се за общ момент, който веднага да предизвиква смях у всички? Създайте времева капсула за 2021 година, за да отворите настоящата през следващата година. 

Свързани статии