Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Първата Коледа на вашето бебе

- Категории Майчинство , Новини

Отпразнувайте първия празник на вашето мъниче със специален спомен или нова традиция, която можете да продължите година след година.

Първите 12 месеца от живота на вашето бебе са пълни с „първи“ неща - от важни етапи в развитието като усмивка, бърборене или пълзене, до първи опит и празници. Макар че вашето мъниче наистина няма да разбере кой е Дядо Коледа или защо има толкова много вълнение, това не означава, че не трябва да отпразнувате подобаващо първата му Коледа - плюс това е точно толкова празнично за вас, колкото и за най-малките!

Ето и няколко забавни начина за отбелязване на първата Коледа на вашето мъниче:

Увековечете отпечатъка на ръчичката или крачета на вашето бебче

Очарователна... и идеалната декорация за празничните дни. Направете „украшение“ от солено тесто (просто се нуждаете от брашно, сол и вода) от малките им ръчички или краченца и създайте шедьовър, който всяка година можете да окачите на елхата и да си спомняте колко малко е било детето ви някога...

Отбележете височината им

Измерете височината на бебето с шнур или панделка (препоръчваме червено, зелено или златно, за да се запази празничният дух). След това го навийте и го приберете в пликче или кутия. Прикрепете етикет, отбелязващ датата и всяка година, сравнете това първо коледно измерване с текущата височина на вашето дете и му покажете колко много е пораснало.

Семейни пижами

Никой не може да отрече колко сладки са коледните пижами – за цялото семейство! Намерете весел коледен комплект за всички у дома. Не забравяйте да щракнете и няколко снимки!

Дървен спомен

Ако всяка година избирате истинско коледно дърво за дома, след като празненствата приключат, отрежете парче от дъното на елхата, преди да го засадите навън. Боядисайте кръга и отбележете кога е била първата коледа на малкото ви. Не е ли перфектната декорация за коледното дървото следващата година?

Коледна приказка 

Започнете да изграждате бебешката коледна библиотека от рано! Закачете специална бележка за вашето дете в корицата на една от любимите му коледни книжки - опишете какво им е донесъл Дядо Коледа през тази година и за какви подаръци са мечтали. След време, порасналото детенце само ще прочита за своите baby спомени.

Годишна снимка - всяка година 

Ако в дома ви има специален стол или място, може би до камината, направете празнична снимка на бебето си там - след това планирайте да го пресъздавате всяка година, така че да имате тематична поредица, за да сравните годишния растеж на малкото си. 

Направете снимка, която можете да направите само веднъж!

Имате новородено бебе у дома? Изберете типа снимка, който можете да постигнете само с малко бебе. Сложете новороденото си в опакована кутия за подаръци и панделки или ги поставите да спят в уютна кошница под коледното дърво...

Весели празници!
Бъдете здрави.

Свързани статии