Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Какви дрехи да избираме за детето си?

- Категории Детска мода , Новини

Макар, че на пазара ще намерите голямо разнообразие от детски дрехи, изборът им в повечето случаи е доста труден. В ранната крехка възраст децата са склонни да капризничат, което затруднява избора на майката, а в крайна сметка тя желае само най-доброто за малчугана си. Ние, от своя страна, се стараем да предлагаме качествени детски дрехи, с които детето да се чувства удобно и комфортно. Има няколко правила, които да ви ориентират при избора на детски дрехи и ще ви послужат за отправна точка.

Възрастта на детето и изборът на дрехи 

            Това уточняване е от първостепенна важност, тъй като дрехите за деца се разделят на три групи: бебешки, за подрастващи и юношески. Независимо за коя група става въпрос, стремежът към качествен, комфортен и красив аутфит е от голямо значение. Все пак, желанието на децата е да се чувстват удобно и да изглеждат красиви.

Комфорт и удобство преди всичко

            Официалните и претрупани с детайли дрехи в повечето случай пречат на свободното движение на децата. Препоръчваме ви да не избирате облекло, на което има прекалено дребни или висящи детайли, тъй като детето ви може да ги закачи някъде и да ги скъса. Ако пред вас стои дилемата: дали да вземете дреха с цип или с копчета, ви съветваме да изберете тази с ципа. Облеклото с копчета, било то малки или големи, пречи на децата. Те не харесват  да носят тези дрехи, точно защото не могат да се справят с копчетата.

Избягване на изкуствените материи 

            Препоръчваме ви избягвате тези материи и да заложите на естествения памук. Той ще ви очарова с мекотата си, удобството и възможността кожата да диша. Малчуганите не спират да се движат и бързо се изпотяват, а изкуственият плат допълнително ще запарва кожата им. Друга причина е, че тази материя в повечето случай не е приятна на допир и нежната детска кожа може да се раздразни. Здравите и устойчиви платове от своя страна, ще свършат по-добра работа, защото няма да са толкова податливи на скъсване.

 Няколко полезни идеи

             Хубаво е да създадете някакво разделение, според използването на дрехите в гардероба. Например, на едно място да са тези за училището, на друго домашните дрехи и отделно тези, за специалните случаи. Така, детето ще придобие полезни навици, като например, когато се прибере отвън - винаги да се преоблича и ще знае, че празниците изискват по-официален външен вид и затова ще пази повече дрешките си.

            Децата порастват изключително бързо, ето защо е по-добре да купуваме малко по-голям размер. Така ще възпрепятствате натрупването на бързо отеснели нови дрехи и ще имате за по-дълъг период.

Цветовете на дрехите

Хубаво е да се избягват тъмните цветове, все пак детските дрехи трябва да носят повече настроение и радост. От друга страна, светлите дрехи много лесно се изцапват и е добра идея върху тях да има много шарки. Те определено ще впечатляват децата и сами ще поискат да бъдат облечени в тях.

            Тъмните дрехи са подходящи за дъждовните дни, особено когато детето иска да си поиграе навън след поредния дъжд. Също така, ще бъдат подходящи и за официални случаи, изискващи спазването на етикет.

Свързани статии