Абонирай се за бюлетин и вземи -10% отстъпка.

Забавни игри за тези дъждовни дни

- Категории Майчинство , Новини


Съвсем скоро ще дойде времето, в което дъждовните дни ще надделяват над слънчевите. Няма да може да излезете навън с малчугана, той да играе, а вие да подишате чист въздух. Вкъщи вече няма какво да правите – изчели сте всички книжки, а по телевизията дават едни и същи детски филми, капките дъжд по прозореца ви напомнят, че не може да излезете навън.  Но, това не трябва да ви отегчава, защото дори и у дома могат да се измислят куп забавления. Ето какви са те:

Кораби

За тази игра ви трябват единствено лист и химикалка, а участниците в нея - са двама. За да ви улесним, този път ще ви припомним и как се играе, защото тя е с една идея по-сложни правила. На хартията се разчертават 10 реда и 10 колони, които всъщност представляват координатна система, хоризонталата, на която са обозначени цифри, а по вертикалата - буквите. В квадратчетата се скицират кораби и лодки, по които трябва да „стреляте“, като се задават предварително определени координати – например В3.

По-лесният й вариант, е следният: лист А4 се сгъва на две и от външните страни играчите скицират малки и големи кораби. Важното е корабите и от двете страни да са с еднакъв брой. След това поглеждате корабите на противника и посочвате в коя да се целите. Завъртате листа от срещуположната страна, където се намират корабите ви и очертавате една средно голяма точка, която трябва да се отбележи от другата страна. Обръщате отново листа и запълвате виждащата се точка. Ако сте „улучили“ кораба, го задрасквате, а първият, който улучи всички кораби - печели играта.

Издирване на съкровища

Вземете малки лакомства или любими играчки, с които скоро не е играло детето ви и ги скрийте някъде. Сега идва най-забавната част – откриването им. Ако пък сте повече хора, бихте могли да играете на „Топло и студено“. Припомняме правилата ако сте ги забравили: скривате някакъв предмет, а останалите трябва да търсят. Колкото по-близо се приближават до него, се вика „топло“, а колкото по-далече са - се вика „студено“. Който първи открие предмета, печели играта.

Сгответе си нещо

Винаги е толкова забавно, когато всички от семейството готвят заедно. Дори едно чаено парти може да разведри обстановката, а към него перфектно си подхождат и палачинки, бисквитки или бисквитена торта. 

Боулинг вкъщи 

Да, дори е по-забавно то традиционния, където топките са тежки, а залата - прашна. За кегли може да използвате бутилки, кутии, дори тоалетна хартия, а защо не и по-леки плюшени играчки. Топката може да направите от чорапи, дрехи или да използвате надуваема. 


Направете забавни фигури с пластилин

Може би всеки от вас вкъщи има кутия с пластилин... е сега е времето да я извадите и да потърсите инструкции как се правят фигурки или просто да развихрите въображението си. Направете си котки, кучета, а защо не и цяла зоологическа градина!

Опънете палатките и си направете къмпинг

Някой може да възрази и да каже, че къмпингът е само за навън. Разбира се, не става дума за истинска палатка, а за нещо далеч по-забавно. Досетихте ли се вече?  Спомнихте ли си като малки как обичахте да си правите палатка от одеяла и столове? Ако е вечер и вече е тъмно – извадете фенерчета и си направете театър на сенките (помните ли как правихте зайчета), прочетете някоя приказка или пък си разказвайте истории.

Независимо от лошото време, винаги може да се измислят забавни игри!

Свързани статии